Marmaris'ten günübirlik alternatifler

Yalancı Boğaz
Marmaris’e 8 km. uzaklıkta bulunan bu kara parçası, bir gemi kaptanının fırtınalı bir havada burayı körfeze giden boğaz zannedip gemisini karaya oturtmasından sonra “Yalancı Boğaz” adını almış. Ağaç yapımı Gulet tersanelerinin bulunduğu kara parçası görülmeye değer. Yapılaşma henüz yok, doğası bakir, daha sakin, daha esintili, havası büyülü, gün batımı doyumsuz ve Marmaris’i tam karşıdan seyrediyor.

İçmeler
İçmeler, Bozburun (ya da eski adıyla Loryma) Yarımadası’nın ‘‘boynunda’’, Marmaris Koyu’nun doğuya bakan yüzünde bir koy. Sırtını çam ağaçlarına dayayan İçmeler, yörenin en kumlu sahiline sahip.

Turunç
Marmaris’e 21 km. uzaklıktaki köy, iri kumlu plajı ile meşhur.
Köyde yapılacak kısa bir gezintiyle yöreye özgü el işleri ve keçi boynuzu, kekik, defne yaprağı, adaçayı gibi ürünleri ilk elden alabilirsiniz.

Sedİr AdasI (Kleopatra AdasI)
Marmaris’e 15 km. uzaklıktaki Sedir Adası’na Çamlıköy’den motor seferleri düzenleniyor. Oolotik adı verilen kendine has kumu ve turkuvazdan laciverte uzanan benzersiz denizi adayı gerçekten özel kılıyor. Kleopatra Adası diye de anılan Sedir Adası’nda, Roma çağından kalma eski Cedrae ören yeri bulunuyor. Adanın kuzeybatı yanındaki küçük koyda halk arasında Kleopatra’nın yüzdüğü rivayet edilen çok ilginç bir plaj var. Buradaki kumu Antonius sevgilisi Kleopatra için Kuzey Afrika’dan gemilerle getirtmiş.

Günnücek
Marmaris’e 2 kilometre uzaklıktaki piknik yerinde, dünyada eşi çok az görülen Günlük (Liquidamber Orientalis) ormanı bulunuyor. Bu ağaçlardan elde edilen sığla yağı, ilaç ve parfümeri sanayisinde kullanılıyor. Doğal bir mesire yeri olan Günnücek’in denizi, sığlığıyla dikkat çekiyor. Yörenin doğal değerlerinden birini oluşturan Günnücek Parkı’na aracınızla şehir merkezinden 10-15 dakikada ulaşmanız mümkün.

Kumlubük
Turunç’tan 6 kilometrelik bir yolla ulaşılan köye, Marmaris’ten deniz yolu ile de gidebilirsiniz. Yeşil ile mavinin iç içe girdiği temiz denizi ve harika kumu ile bölgenin en gözde plajlarından birisi.

Selimiye
Türkiye’de en bakir kalmış bölgelerden biri olan nostaljik balıkçı köyü Selimiye, bir cennet bahçesini andırıyor. Ocak ayı sonuna doğru bembeyaz badem ağacı çiçekleri ile donanan köyün güleryüzlü, misafirperver halkının birçoğu oksijen bolluğu nedeniyle 100 yaşını geçmiş.

Bördübet
Yıllar önce bu koyda saklanan İngiliz askerlerinin “Kuş Yatağı” anlamına gelen “Bird the bed” dedikleri Bördübet, dağ güvercini, saka, bülbül, balıkçıl kuşlar, atmaca ve daha birçok kuş çeşidiyle bu adın hakkını veriyor. Marmaris’in Reşadiye yarımadasında yer alan Bördübet Koyu, Hisarönü Köyüne bağlı küçük bir tatil yöresi. Yarımadanın Gökova körfezine bakan yüzünde yer alan ve sık ormanlarla çevrili olan Bördübet, yöredeki bir çok koy gibi eşsiz bir doğaya sahip. En önemli özelliği ise 200 metre eninde ve 600 metre uzunluğunda bir kanal aracılığıyla sık çam ormanının içine giren denizi.

Orhaniye
Her açıdan ve her yükseklikten bambaşka güzellikler sergileyen Orhaniye, günün ilk saatlerinde çarşaf gibi düz bir denize sahip. Baybassos antik kenti eteklerindeki Orhaniye Köyü, denize dil gibi uzanan kırmızı kumuyla ve koyun ortasında yer alan kaleli Şövalye adasıyla ünlü.

Kızkumu
Orhaniye Koyu içinde kırmızı ve iri taneli kumlardan oluşan bir set, kıyıdan itibaren denizin açıklarına doğru dil gibi uzanıyor. Gel-git olaylarında bir görünüp bir kaybolan bu kum set sular yükselse de yöreye gelen turistlerin su içinde bile yürümelerine olanak tanıyor.

Söğüt Köyü
Bozburun’dan Hisarönü körfezine doğru dönüşe geçenlerin karşısına Söğüt köyü çıkıyor. Deniz ve çam kokulu rüzgârın yoğun olarak hissedildiği tepedeki manzara gerçekten iç açıcı. Burada Taşlıca, Bozukkale, Serçe limanı, Asardibi, Kızılkayalar gibi mevkiler ve Yunanistan’ın Sömbeki (Simmi) adasının silüeti de görüş açısında bulunuyor. Eski adı Saranda olan Söğüt ve çevresi, deniz ürünleri konusunda çok zengin.


Konular