Tatil yaklaşırken cazip gibi gözüken fiyatlar kabusunuz olmasın!!

Bayram tatili yaklaşırken pek çok kişi tur operatörlerinin cazip tekliflerini gözden geçirmeye başladı.

Bugünlerde turizm şirketleri yaklaşmakta olan bayram tatili vesilesiyle birbirinden cazip koşullarda tatil paketleri oluşturuyorlar. Bilhassa yurtdışı tatil seçenekleri arasında gerçekten çok avantajlı görünen seçenekler var.

Aman dikkat: Tatiliniz zehir olmasın!

Turistler umduğunu bulamıyor

Geçmiş yıllarda yaşanan bazı sorunları tekrar gözden geçirerek başınıza gelmesi muhtemel bazı aksilikler konusunda sizi uyarmak istedik. Seyahat planlarınızı yaparken tedbirli olmakta fayda var.

Duyuruları dikkatli okuyun: Duyurularda yer alan ücretsiz ulaşım, peşin ödemede indirim veya taksit seçenekleri her zaman gerçekleri yansıtmayabiliyor. Bu ifadeler sadece göstermelik birkaç ürün için geçerli olup bütün paketlerde geçerli olmayabilir.

Tatilin süresi: Özellikle kültür gezilerinde otobüste geçen süre konaklamaya dahil edilebiliyor. 3 gece, 4 gün diye belirtilen bu tür turlarda otellerde 2 gece konaklama yapılarak, gerçek maliyet gizlenebiliyor.

Ekstralara dikkat: Bazı paketlerde fiyatların ucuz görünmesi için pakete dahil olması gereken hizmetler gizli tutuluyor. Müze girişleri, rehber harcırahları, tekne kiraları vs. hizmetler için ekstra bedel talep edilebiliyor.

Otellerin yeri: Size önerilen otelin sadece yıldız sayısını değil, merkeze uzaklıklarını ve şehir içinde bulundukları semtin özelliklerini de inceleyin. Internetten araştırma yapın. Kimi oteller şehir merkezinden uzakta veya şehrin ‘suç işlenme oranı yüksek ve pis’ mahallerinde yer alabileceğini unutmayın.

Fiyatlara dikkat: ".. YTL’den başlayan fiyatlarla!" diyen bir tur ilanı büyük olasılıkla en kötü otelin en kötü odasında geçerli olacak fiyatı belirtiyordur. Siz başvurmak istediğinizde "O fiyattan olan yerlerimiz doldu ama öteki opsiyonlarımız var" diyerek sizden yüksek ücret isteyebilirler.

Tek kişi gidenler daha fazla öder: Paketlerde ilan edilen fiyatların çift kişilik odalarda kişibaşı olduğunu bilmelisiniz. Tek kişi gidecek olursanız ödeyeceğiniz ücret artacaktır. Maliyet hesabını iyi yapın.

Vizeler büyük sorun: Yurtdışına yapılacak gezilerde gidilecek ülkenin talep edeceği vize ücreti büyük farklılıklar gösterebiliyor. Vizenin alınması konusunda seyahat acentasının size yardımcı olup olmayacağını, bu hizmet için sizden ayrıca ücret talep edip etmeyeceğini iyi öğrenin. Son dakikada size vize çıkmaması –yani seyahat etmek istediğiniz ülkenin size turist vizesi vermemesi- durumunda seyahat acentasının ücretinizi tamamen geri ödeyip ödemeyeceğini önceden konuşun ve sözleşmeye geçirin.


Konular