Tatilcilerin Yeni Gözdesi "Bozcaada"

Uluslararası bir gezi dergisinde dünyanın en güzel 4. adası olarak gösterilen Bozcaada, tarihi dokusu ve bozulmamış doğasıyla tatilcilerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Bozcaada Kaymakamı İbrahim Çenet, 10 yıllık bir dönemde ciddi bir yükselme trendi yakalayan adanın, doğal eko sistemi, pırıl pırıl denizi, eşsiz koyları ve plajları ile öne çıktığını ve özellikle İstanbullular tarafından keşfedilmesinin ardından burada önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bozcaada’nın tarihsel ve modern mimariyi birlikte yansıtmasının önemine işaret eden Çenet, adanın betonlaşmadan korunduğunu, bunda en önemli faktörün, konukların, adayı korumaya yönelik üst düzey bilinçleri olduğunu ifade etti.

Çenet, “Adanın yerleşim alanı, turizm alanı, tarımsal ve orman alanları belirlenmiştir. Bozcaada, gelecek yıllara doğal kimliğini koruyarak, gerek konukları cezbeden kendine has mimarisiyle, bitişik nizamlı dar sokakları ve tarihsel dokusuyla, gerekse modern yaşamın gerekleri doğrultusunda bir sentez olarak yoluna devam edecektir” dedi.

Turizm yörelerinde genellikle doğanın yok olduğuna işaret eden Çenet, Bozcaada’nın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korunduğunu vurguladı.


Konular