İzmir Çeşme hakkında bilgi

´İzmir´in sayfiyesi´ olarak adlandırmak sanırız yanlış olmaz. 18 km kuzeydoğusundaki Erytrai şehri M.Ö. 11.yy´a ait olup efsanevi 12 Ion sehrinden biriydi.

Çeşme´den 10 dakika uzaklıktaki Dalyan da sempatik doğal limanı ile tipik bir balıkçı limanıdır. Yeni bir yerleşim yeri olan Ilıca ise şu sıralar İzmir´in en gözde yazlık yerlerinden. Uzun plajı ve hareketli geceleri ise ilk göze çarpanlardandır. Ancak adını aldığı 1.5 kilometre uzaklıktaki Sifne Ilıcaları´na değinmeden geçmeyeceğiz elbette. 42 derece sıcaklıktaki doğal havuz suyunun fazlası denize akıyor. Tuzlu su soğuduktan sonra deniz dibine inip ve tekrar ısınıp yüzeye çıkarken mineralleri de getirmektedir. Sifasi da buradan geliyor.

Ilıca´ya 15 km uzaklıktaki bir başka şirin köy de eski bir Rum köyü olan Ildırı´dır. Ildırı´ya 1924´deki mübadeleden sonra gelen göçmenler yerleşmişlerdir. Burada Akdeniz mutfağının leziz zeytinyağlılarını taze levrek, kefal ve barbunla birlikte tatmak gerçekten büyük bir zevktir.Çeşme´ye çok yakın bir başka belde de 5 km. uzaklıktaki Çiftlikköy´dür. Kumsalları ve bakımlı otelleri ile gerçekten de geleceğin gözde turizm mekanlarından. Civardaki yüz kadar Rum evi koruma altına alınmıştır. Köyün başlıca geçim kaynağı balıkçılık; bu yüzden ucuz ve taze balık bulmak mümkündür.

Konular