İzmir Buca hakkında Bilgi

Yine XVII. yüzyıl'da Richar Pockecke, (1739) Buca'dan, Avrupalılar'ın sayfiye evleri, bahçeleri ve selvileriyle, güzel bir köy olarak söz etmiştir.

Genel
Bu nedenle Buca, bahçe içindeki tek katlı evleriyle, Hasanağa Bahçesi ile yüzyıllık çamların ve selvilerin sağladığı ılık - temiz havasıyla, büyük ölçüde korunan tarihi evleriyle anılmaktadır.

Buca'da Mesire Yerleri:
İlk yerleşimin olduğu yıllardan beri, sürekli "sayfiye yeri" olarak benimsenen Buca, bugün bile bu özelliğini korumaktadır.

Hasan Ağa Bahçesi:
Buca'da bulunan, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alınan ve bugün Hasan Ağa Bahçesi olarak anılan alan, ilçenin en ideal dinlence yerlerinden biridir. 117.825 M2 yüzölçümü dikkatle planlanmış bahçe düzenindeki çam ormanları, içinde bulunan kafeterya ve Buz Pateni Pisti ile Ege Bölgesi'nin sayılı dinlence yerlerinden olan Hasan Ağa Bahçesi bugün bile nostaljik yapısını korumaktadır. Buca'dan 2 - 3 km. uzaklıkta başlayan mesire yeri, özellikle hafta sonu turizm mekanıdır.

Buca Gölet:
2. Dönem Buca Belediye Başkanı seçilen Mimar Cemil ŞEBOY tarafından 1999 yılında 140 bin M2 alan üzerinde yoktan var ettiği Suni Göl Regreasyon Alanı İzmir'in fuardan sonra en büyük dinlence yeri ve eğlence merkezi.

Ayrıca burada bölgenin en büyük 3500 kişi kapasiteli Anfitiyatrosu konuşlandırılmıştır.

Forbes Sevgi Yolu:
1 km. uzunluğunda içerisinde akan dereleri, oturma grupları vatandaşların seyir imkanı bulduğu evcil hayvan barınakları rengarenk tuğladan döşenmiş yürüme yolları ve modern ışıklandırması ile Bucalıların alışveriş ve gezinme imkanı bulduğu bu yol Belediye Başkanı Cemil ŞEBOY tarafından 1998 yılında yapıldı. Ayrıca, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılması amaçlanan Buca'da 1999 sonu itibariyle 57 adet park yapılmıştır.

Koşu Tepesi:
İlçenin Efeler Mahallesi Koşu tepesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ötüken Türkelleri Rekreasyon alanı yer almaktadır.

Buca Hipodromu:
Buca'da ençok ilgiye Atlı Sporlar görmektedir. Buca'nın yanı sıra Ege Bölgesi'nin tek hipodromu ilçe sınırları içindedir. Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edilen yarışlar kış sezonunda haftada iki kez Buca'da yapılmakta ve tüm Türkiye'nin ilgi odağı olmaktadır. Atlıspor Kulübü bünyesinde yapılan binicilik yarışları da ilçenin ayrı bir spor etkinliğidir.

Buca'da ayrıca içinde voleybol, basketbol, hentbol güreş ve boks sporlarının yapılabildiği spor salonu, İzmir'in tek Buz Pateni ve ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan bir çok açık semt sahaları hizmet vermektedir.

Buca'da diğer görülmeye ve gezilmeye değer yerlerin bazıları Kız Kulesi, Kaynaklar Köyü'ndeki Asırlık Çınar Ağacı, Dokuz Çeşmeler, Papaz Okulu, Belenbaşı ve Kırıklardaki Ormanlık Alan, Tıngır Tepe ve Forbes Parkı gibi mesirelik yerler.

İzmir Buca hakkında Bilgi yorumları

  • Image Description
    Ziyaretci
    09.10.2012

    sorduk cevapla bali