Referandum tatilcileri telaşlandırdı

Bayramda şehir dışına çıkacak olanları şimdiden dönüş telaşı sardı. Tatilin son gününün, referanduma gelmesi nedeniyle otobüs ve uçak rezervasyonlarının hepsi neredeyse doldu.

Anayasa değişikliklerin oylanacağı referandum, bayram tatilinin sonuna denk geliyor. Oy kullanmak için tatili bir gün öncesinden yani 11 Eylül tarihinde sona erdirmek gerekiyor. Bunu hesap eden tatilciler de çoktan dönüş için planlarını yaptı; otobüs ve uçak biletlerini aldı.

"Bayram tatile gidecek olanlar, oy kullanmak için cumartesi akşamı dönüşlü turları tercih ediyor" diyen özel bir tur şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, yaşanan yoğunlukla ilgili şunları söyledi:

"Bayram tatiline gidecek olanlar için referandum nedeniyle iki ya da üç gecelik yurtiçi ve yurtdışı turları hazırladık. Referandum nedeniyle, 11 Eylül dönüş uçakları ve otobüslerinde ekonomik yer bulmak oldukça zor. Tatile çıkmayı planlayanların, bir an önce rezervasyonlarını yaptırmaları gerekiyor."

Radikal gazetesinin haberine göre; bir otobüs şirketi yetkilileri ise bu yılki bilet satışlarında artış yaşandığını, biletlerin yüzde 70'lik bir kısmının satıldığını belirtti:

"İnsanlar, 11 Eylül'de dönüş yapmayı tercih ediyor. Cumartesi günkü bazı yerlere yapılacak olan seferlerdeki biletlerin neredeyse tamamı satılmış durumda."

Bir havayolu şirketi ise durum hakkında şöyle bir örnek verdi:

"11 Eylül'de yapılacak olan bütün Antalya - İstanbul seferlerinin yüzde 80'i dolu. Bodrum - İstanbul seferleri içinse doluluk oranı neredeyse yüzde 93 oranında. 12 Eylül de yapılacak uçuş seferlerinin, neredeyse tamamı dolu."

Bir başka otobüs firması da; biletlerin, özellikle güneydeki noktalardan büyükşehirlere yönelik olduğunu, rezervasyonların doluluk oranının yüzde 60'a ulaştığı, bu nedenle tatilcilerin şimdiden dönüş biletlerini almaları vurgulandı.

Konular