Mersin-Gilindire Mağarası

Aynalıgöl Mağarası olarak da bilinen Gilindire Mağarası, Türkiye'nin en dikkat çekici noktalarından biridir. Gilindire Mağarası Mersin'dedir ve 1999 yılında Aydıncık'ta çobanlar tarafından keşfedilmiştir.

Mağaranın içinde oluşmuş olan sarkıt, sütun, duvar ve akma taşlar o kadar büyüleyicidir ki; yolculuğunuz boyunca hepsine teker teker şahit olup harika saatler geçireceksiniz. Turizm açısından oldukça önemlidir Gilindire Mağarası. Dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyicidir aynı zamanda.

Mağaranın içindeyken kendinizi farklı bir zamanda farklı bir boyutta hissedeceksiniz. Her adımınızda şaşkınlığa uğrayacağınız Gilindire Mağarası'nın sonunda büyük bir göl bulunur. Gölün kenarında bulunan sarkıt ve dikitler de oldukça dikkatinizi çekecek. Mağaranın havası sıcak ve nemlidir. Mersin tatilinizde farklı bir dünyanın kapılarını açan Gilindire Mağarası'nı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Ardından; Gözne Kalesi'ni, Narlıkuyu Mozaik Müzesi'ni, Limonlu Çayı'nı, Köşekbükü Mağarası'nı, Tokmar Kalesi'ni ve Tarsus Şelalesi'ni gezi listenize ekleyip yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Konular