Denizli-Tabea Antik Kenti

Eski bir yerleşim yeri olan Tabea Antik Kenti, günümüzde çok merak edilen ve kazı çalışmalarının durmadan devam ettiği tarihi bir yerleşim alanıdır.

Tabea Antik Kenti Denizli'nin Kale ilçesinde bulunup, köklü tarihinin altında her geçen gün yeni kalıntıları gün yüzüne çıkartılıyor. Doğal bir kale görünümünde olan kent, Denizli-Muğla karayolunun 78 kilometre uzaklığında bulunur.

Aynı zamanda Helenistik dönemden beri hiç durmayan bir yerleşime tanık olmuştur. Antik dönemde kendi adına ilk altın sikkeler bastırılmıştır ve Roma Hamamı ile Osmanlı dönemine ait olan Cevherpaşa Camii bugüne kadar gelebilen kalıntılar arasındadır. Tabea Antik Kenti son yılların en fazla ilgi gördüğü tarihi alanlardan biridir. Özellikle üniversite öğrencileri kazı çalışmalarına yoğun ilgi göstermektedir.

Tarihi bir gezi planlıyorsanız Tabea Antik Kenti kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Denizli gezinizde; Karahayıt Kaplıcaları, Pamukkale Travertenleri, Ağlayan Kaya Şelalesi, Laodikya Antik Kenti'ni de ziyaret edebilirsiniz.