İzmir-Alsancak

İzmir’in Konak ilçesine bağlı bir semt olan Alsancak, çoğu İzmirli için en zengin, en eğlenceli semtlerden biridir. İstanbul’un Nişantaşı semtiyle özdeşleştirebileceğim bu semtin eski adı “Punto“dur. Alsancak, dünyaca ünlü birçok yazar ve şairlerin eserlerinde de yer almıştır. İzmir Alsancak Stadı, Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Mustafa Bey Caddesi, Gazi Kadınlar Sokağı, Gül Sokak, Alsancak Garı, Gündoğdu Meydanı ve pek çok kilise bu semtin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Alsancak gezinize Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden başlamanızı öneririm. Bu cadde trafiğe kapalı olup, içerisinde sayısız yeme-içme yerleri, kafeler, mağazalar, kitapçılar, hediyelikçiler, ünlü restorantlar bulunmaktadır. Öyle ki pek çok İzmirli için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alan meşhur Sevinç Pastanesi en önemli buluşma noktalarındandır. Bunun gibi pek çok yer Alsancak’ın ikonu haline gelmiştir.

Konak Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı ile birlikte İzmir’in en önemli meydanlarından olan Gündoğdu Meydanı, bu semte gelip de görülmesi gereken önemli yerlerdendir. İzmir’in en önemli organizasyonları, kutlamaları, konserleri ve gösterileri bu meydanlarda gerçekleşmektedir.

Bir diğer önemli mekan, Türkiye’nin Kemer istasyonundan sonra en eski ikinci tren istasyonu olan ve 1858`te hizmete acilan Alsancak Garı’dır.

İzmir’e gelince yapılabilecek aktiviteler arasında şüphesiz, Kordon boyu güzel bir yürüyüş, Pasaport`ta yer alan kafe ve restorantlarda birşeyler atıştırmak ve nargile meraklilari icin nargile kafelerde nargile tutturmek oldukca keyifli olacaktir.

Bu yerler dışında Barlar Sokagi icerisinde gece eğlencesi için pek çok bar ve restorantı da bünyesinde barındıran Alsancak, İzmir’e gelip de mutlaka görülmesi gereken semtlerin başında gelmektedir.

Konular