İstanbul-Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi yazımızda, Pierre Loti kimdir, Pierre Loti Tepesi Nerede, Pierre Loti'ye Nasıl Gidilir, Pierre Loti - Eyüp Teleferik Hattı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Pierre Loti Kimdir ?

Pierre Loti bir deniz subayı ve yazarmış, Haliç'in bu güzel tepesini çok severmiş ve hayatının bazı dönemlerinde hep burayı ziyaret etmiş. İstanbul'a ilk defa 1876 yılında bir Fransız gemisi gelmiş. Osmanlı yaşam tarzını çok seven Pierre Loti bütün eserlerine de bunu yansıtmış.

Çağlar boyunca farklı uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapan İstanbul'da yüzyıllar boyunca çeşitli din, dil ve ırktan insanlar yaşamıştır.

Fransız Asıllı olan Pierre Loti, Aziyade adlı romanına adını veren kadın ile burada tanışmış ve romanında ona olan aşkını anlatmış.

İstanbul'a hayran olan ve burada farklı yerlerde yaşayan Pierre Loti, kendisinin Türk dostu olduğunu söylemiştir. 1920 yılında İstanbul fahri hemşerisi olarak ilan edilmiştir. Haliç'teki bu tepeye ve kahvehaneye, Divan Yolu'nda bir sokağa ismi verilmiş ve adına bir cemiyet kurulmuştur.

Bugün, Pierre Loti Tepesi yerli ve yabancı turistlerin en sevdiği yerlerden biridir. Temiz havası, tarihi yapısı, muhteşem Haliç ve Tavşan Adası manzarası ile İstanbul'un en iyi fotoğraf çekebileceğiniz yerlerindendir.

Havanın güzel olduğu günlerde, İstanbul Tarihi Yarımadası'nın büyük bir bölümünü Pierre Loti Tepesi'nden görmeniz mümkündür.
Pierre Loti Tepesi'ne Nasıl Gidilir ?

Günde yaklaşık 1000 kişinin ziyaret ettiği Pierre Loti Tepesi'ne, Pierre Loti - Eyüp teleferik hattı ile kolayca ulaşmanız mümkündür.

Pierre Loti'ye İstanbul Anadolu Yakası'ndan ulaşmak için, Üsküdar'dan Haliç Hattı Vapurlarına binebilirsiniz. Eyüp İskelesi'nde inerek, Pierre Loti - Eyüp Teleferiği ile ulaşabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi
Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi'ni hafta sonları ziyaret edenlerin sayısı çok fazla oluyor. Cumartesi ve Pazar günleri Pierre Loti - EyüpTeleferiğinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Hafta sonu sabah saatlerinde giderek kalabalıktan biraz olsun kaçınmanız mümkün.
Pierre Loti Tepesi Yol Tarifi-Ulaşım Bilgileri
Pierre Loti'den Geçen İett Hatları

Pierre Loti Tepesi'ne Avrupa Yakası'ndan ulaşmak için, aşağıdaki İETT Otobüslerine binerek, Eyüp Sultan Durağı'nda inebilirsiniz.

Buradan yine, Pierre Loti Teleferik hattını kullanarak hızlı bir şekilde Pierre Loti Tepesine ulaşabilirsiniz.

39 - Akşemsettin Mahallesi - Yenikapı

39B - İmar Blokları-Vezneciler

39D - Yeşilpınar-Yenikapı

39K - Binevler-Yenikapı

390 - Yeşilpınar-Otagar

39Y - Yeşilpınar - Vezneciler

39Ç - Hamidiye Mahallesi- Aksaray

48A - Göktürk - Kazlıçeşme Marmaray

55EY - Eyüp Üçşehitler- Aksaray

86V - Eyüp Sultan - Vezneciler

94Y - Yeşilpınar- Bakırköy

R3 - Eyüp - Beyazıt

R4- Güneşli - Esenler- Eyüp