Muğla- Yalancı Boğaz

Muğla, hem gece hayatıyla hem tatil amacıyla hem de tarihi kalıntılarından dolayı yaz sezonunda en çok tercih edilen tatil şehridir. Tabii berrak denizini, birbirinden güzel plajlarını ve koylarını da unutmamak gerekir. Özellikle Marmaris ilçesi en çekici bölgelerden biridir.

Marmaris'in uzağından görünen bir köşesi görenleri şaşırtan bir nokta var. Orayı gördüğünüzde bir boğaza benzeteceksiniz siz de her gören gibi. Adı Yalancı Boğaz ve bir boğaza benzediği için adı böyle anılmaya başlanmıştır.

Yalancı Boğaz'da henüz bir yapılaşma yok, sakin ve bakir. Keşfedilmeyi bekleyen yerleriyle gelen misafirlerine görsel bir şov sunuyor. Bu bölge aynı zamanda dalış teknelerinin ilk yola çıktığı noktadır. Çıkan tekneler sol tarafta bulunan Cennet Adası ve karşısında bulunan Bedir Adası geçilince elbiseler giyilir; bir sualtı dünyasına dalış yapılır. İster dalmak için ister sadece doğasının güzelliğine şahit olmak için Marmaris Yalancı Boğaz'ı ziyaret edebilirsiniz. Gerçek bir boğaz olmasa da sualtı dünyası tamamı ile gerçektir Yalancı Boğaz'ın.