Kahramanmaraş-Kahramanmaraş Müzesi

İlk olarak Taş Medrese olarak bilinen binada kurulan Kahramanmaraş Müzesi, Kahramanmaraş'taki ilk müze olma özelliği taşımaktadır.

1947 yılında kurulan bu müze, özellikle 1957 yılından sonra etnografik ve arkeolojik eserler açısından oldukça genişlemiştir. Taş Medresede ihtiyaçlara cevap veremeyen müze 1961 yılında il merkezine taşınmış ardından 1975 yılında yine merkezde yapılan yeni binasına taşınmıştır. Arkeoloji Salonu, Taş Eserler Salonu, Etnografya Salonu ve Bahçe-Revak Salonu olmka üzere dört teşhir bölümünden oluşmaktadır.

Pazarcık ilçesinden çıkartılan Domuztepe ören yeri kazısı eserleri, Gavur Gölü'nde bulunan iki fil iskeleti, Döngel Mağarası'nda yapılan kazıda çıkartılan eserler, Geç Hitit dönemi bronz taş eserler müzede sergilenirken bunu yanı sıra Helenistik, Urartu, Roma, Bizans dönemlerinden günümüze kadar gelen eserler de müzede mevcuttur. Özellikle bahçe ve revak bölümünde sergilenen sunaklar, mezar taşları, sütunlar, taş aslan heykeli fazlasıyla dikkatinizi çekecek. Önemli müzeler arasında yerini alan Kahramanmaraş Müzesi tüm değerleriyle ve eşsiz eserleriyle kapılarını ziyaretçilere daima açık bırakmaktadır.