Çanakkale-Bakkal Salim Müzesi

Tarihteki büyük olaylara ve savaşlara tanıklık eden Çanakkale, hem doğal güzelliğiyle hem de tarihi kalıntılarıyla yıl içerisinde en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biridir. Truva Antik Kenti, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı, Kilitbahir Kalesi, Neandria Antik Kenti…

Tarihi ve doğal turistik gezi alanı olan Çanakkale gezinizde görmeniz gereken bir yer daha var. Bakkal Salim Mutlu Müzesi… Eceabat ilçesinin Alçıtepe Köyü'nde bulunan Bakkal Salim Müzesi, çocukluğunda Çanakkale Savaşı'ndan geriye kalan tüm materyalleri toplayıp hurdacıya satan ve sonrasında bu bölgede dükkan alan Bakkal Salim Mutlu'ya aittir. İleriki yaşlarında savaşın tüm izlerinin yok olmasına gönlü razı olmamış Bakkal Salim'in. Bakkal raflarının bir bölümünü tarihi eserlere ayırmış. Köy halkı da bulduğu tüm parçaları Bakkal Salim Mutlu'ya verirmiş. Müzenin ilk kuruluş dönemleri böyle gelişmiş.

Şimdi tarihi bir gezi noktasıdır Bakkal Salim Müzesi ve gelişimine her geçen gün devam etmektedir. Çanakkale tatilinizde bu müzeyi gezip Çanakkale Savaşı'nın derin izlerine şahit olabilirsiniz. üstelik müzede, farklı ülkelerde kaleme alınmış Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı kitaplarda bulunmaktadır.

Konular