Karabük-Eskipazar

Karabük il sınırları içerisinde olan Eskipazar, antik çağlarda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerleşim alanıdır. Karadeniz ikliminin eşsiz güzelliklerini hala korumaya devam eden Eskipazar, köklü geçmişiyle hala yaşam alanı olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Birçok alternatif sunan ilçe; doğa yürüyüşleri sunan parkurlarıyla ve kampçılık alanlarıyla spor aktiviteleri yapabileceğiniz bakir kalmış yerlerden biridir. Ayrıca Eskipazar, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne girerek koruma altına alınmıştır. Kazı çalışmaları sonucunda birçok kalıntıya rastlanmıştır ve burada Hadrianapolis Antik Kenti ortaya çıkmıştır. Özellikle Bizans döneminin etkileri olan antik kentin kilisesinin tabanında olan ve Anadolu'da sadece burada görülen cennetin dört kutsal nehrinin figürleri vardır; bu özelliği ile önemini daha da attırmıştır.

Aynı zamanda bu bölge Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, Eskipazar'da bulunan sarı traverten mermer ocağından giden mermerler ile yapılmıştır. Kültür ve tarih gezisi için seçilebilecek en özel yerlerden olan Eskipazar, Yenice Ormanları'nı da sınırında bulundurmaktadır. Pek bilinmeyen bu bölge aslında birçok tarihi kalıntıyı ve kültürel yapısını içinde saklamıştır. Eskipazar'ın gizemlerle dolu çevresini ve barındırdığı doğal güzellikleri yakından gördüğünüzde fazlasıyla heyecanlanacaksınız. Sizi şaşırtan birçok detayını keşfedenlerden biri siz olun ve bu gizemli yolculuğunuza ilk adımı atmak için hemen harekete geçin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Konular