Amasya-Borabay Gölü

Amasya'ya 63 kilometre uzakta olup Taşova ilçesi ile arasında 15 kilometre mesafede olan Borabay Gölü, yılın her mevsiminde farklı renklere bürünür.

Sonbahar aylarında üzerine örttüğü pastel renkleri, bahara doğru yavaş yavaş atıp canlı renklerine tekrar dönüş yapar. Aslında bir heyelan gölüdür ve Çatağan Deresi'nin toprak kayması sonucu önünün kapanmasından dolayı oluşmuştur.

Kalabalık şehir hayatından kaçmak isteyenler için cazip bir yerdir. Yürüyüşünüz sırasında buz gibi akan pınarlarından su içerek, yorgunluğunuzu yine bu gölün kaynaklarını kullanarak atabilirsiniz. Ağıllıbucak bölgesine geldiğinizde Borabay Gölü'nün tüm ihtişamını göreceksiniz. Manzarası sizi kendine o kadar çekecek ki o dakikaları hemen fotoğraf makinanızın deklanşörüne basacaksınız. Geziniz sırasında Borabay Gölü'nün doğal güzellikleri arasında kamp yapma gibi bir fırsatınız da bulunmaktadır. bu gölün seyirlik manzaraları karşısında dinlendirici zamanlar geçireceksiniz. Geziniz sırasında Amasya Kalesi'ni de ziyaret edebilirsiniz.