Antalya'daki dalış noktaları

Fransız Batığı
Antalya Yat Limanı’nın 1 kilometre açığında, şamandıranın altında yatan batık, 1942 yılında savaş sırasında batırılan “San Didier” adlı Fransız savaş gemisine ait. Geminin içindeki yükün bir bölümü 1946 ve 1974 yıllarında yapılan çalışmalarla çıkartılmış. Hastane destek gemisi görünümünde olan gemi içerisinde cephane ve çöl şartlarını uygun arabalar bulunmuş. Kamufle edilebilmesi için personelin üniforma giymemesi ve balıkçıların yardımları sırasında gemideki insanların şahsi malzemelerini de yanlarında taşımaya gayret etmeleri halk arasında geminin adının “Sosyete batığı” olarak kalmasına neden olmuş.

Bugün üzerinde pek bir şeyin kalmadığı batık yine de dalgıçlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Dalış yapabilmek için Antalya Valiliği ve Deniz Polisi Şube Müdürlüğü‘nden izin almak gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise yat limanı ağzına yakınlığı dolayısıyla tekne trafiğinin fazla olması.

Falezler
Antalya’nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı arasında kalan bölge, karadan dalış için elverişli noktalara sahip. Falez oluşumları 14 metreden 25 metre derinliğe kadar iniyor. İlk 20 metre ilgi çekici. Giriş kolaylığı açısından tercih edilen yerlerden biri Konyaaltı plajına inen varyantın altı. Bu bölgede kayalık kesim 25 metreye kadar iniyor ve suyun altında falezleri ve üzerindeki canlı yaşamını görmeye olanak veriyor.

Sıçan Adası
Antalya limanına bir kaç kilometre uzaklıkta olan bu küçük ada dalgıçların ilgisini çeken diğer bir bölge. Sahile bakan batı yakası sığ bir derinliğe sahip olup (maksimum 8 metre) dip yapısı genelde kumlu. En ilgi çekici bölümü kuzey doğu yakası ve kayalık dip yapısı 22 metreye kadar iniyor. Aynı zamanda doğusunda ufak bir mağaranın olması, dalıcılara hoş bir sürpriz yapıyor. Sıçan Adası günlük tekne gezilerinin uğrak yerlerinden.


Konular