Dağcılık Turizmi

Türkiye, farklı yüksekliklerde, zengin jeo morfolojik ve tektonik yapıya sahip, flora ve faunası olan ormanlara ve siluete sahip, zengin av ve yaban hayatı olan dağlarıyla hem kış turizmi hem de dağ yürüyüşü ve tırmanışları için dağcılık sporunu sevenlere olağanüstü çekici ve ilginç olanaklar sunar. Türkiye'yi her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turist dağ tırmanışı ve yürüyüşü için ziyaret etmektedir.

"Yabancıların İzne Tabi Dağlara Çıkış Başvuruları"
Yurtdışından müracaatlar dış temsilciliklerimiz kanalıyla Dışişleri Bakanlığı'na intikal ettirilir.
Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklular müracaatlarını temsilcilikleri aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı'na eğer temsilcilikleri yoksa doğrudan doğruya İçişleri Bakanlığına yaparlar.

Türkiye'deki seyahat acentaları, kendilerine müracaat eden yabancıların taleplerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletirler.
Dağcılık Federasyonu tarafından davet edilenler için Dağcılık Federasyonu tarafından İçişleri Bakanlığı'na müracaat edilir.
Yurtdışından izin talepleri dağa çıkış tarihlerinden en az 3 ay, yurtiçinden izin talepleri ise en az 2 ay öncesinden yapılır.
Seyahat Acentası, dağa çıkacak başvuru sahipleri ile ilgili aşağıdaki bilgileri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirmelidir.


Konular