Yunanistan'a tur fiyatları düştü

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ucuz tatil isteyenlerin ekonomik kriz nedeniyle paket tur fiyatlarını indiren Yunanistan'ı tercih edeceğini belirterek, Türkiye'nin tanıtım, kaliteli hizmet ve modern tesislerle paralı yabancı turisti çekebileceğini söyledi.

Ulusoy, turizm alanında Yunanistan'ın Akdeniz çanağından Türkiye'nin önemli rakiplerinden biri olduğunu, iki ülkeninde bir birine çok yakın zenginlikler sunduğunu vurguladı.

İki ülke içinde turizm gelirlerinin önemli olduğunu aktaran Ulusoy, ''Türkiye ekonomisinde turizm gelirlerinin ortalama yeri yüzde 4 olmakla birlikte, Yunanistan ekonomisinde turizm gelirlerinin ortalama yeri yüzde 15'e yakın. Bu gelirlerle Türkiye, dünyada ve Avrupa'da turizm gelirlerinde ilk 10'da yer alırken, Yunanistan sadece Avrupa turizminde ilk 10'da yer almaktadır'' dedi.

Ekonomik krizin ardından Yunanistan'ın yüksek olan turizm fiyatlarını ciddi oranlarda düşürdüğünü, bunun açıklanan paket tur programlarında rahatlıkla fark edildiğini belirten Ulusoy, şunları dile getirdi:
''Yunanistan, yapılan kampanyalarla Akdeniz çanağında ucuza tatil yapmak isteyenlere cazip imkanlar sunacaktır. Buna karşın son yıllarda artan modern tesisleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla Türkiye, komşusundaki bu krizi tanıtımı da kullanıp kara dönüştürebilir.''

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ARTIŞ VAR

Ulusoy, yılın ilk üç ayına ait turizm rakamlarının dünyada yaşanan olumsuzluklar ve eski oranlar göz önünde bulundurulduğunda memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ''Yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre gelen yabancı turist sayısı yüzde 11,19 artı. Böylece 2009'da 2 milyon 858 bin olarak gerçekleşen ilk üç aylık turist sayısı bu yılın aynı döneminde 3 milyon 178 bin oldu. Turizm hareketini etkileyen yanardağ patlaması ve küresel ekonomik krizin etkileri ile dünya turizminin gerilemeye başladığı bir dönemde, Türkiye turizminin yıl genelinde gerçekleştirdiği böyle hızlı bir büyüme dikkate değerdir'' diye konuştu.

GÜVENLİKTE TERCİHİ BELİRLİYOR

Yunanistan'da alınan mali tedbirlere direnen vatandaşların neden olduğu sokak olayları turistler için bir güvensizlik ortamına neden olacağını vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:

''Zorunlu nedenlerle seyahat etmek durumunda olanlar, macera meraklısı olup da riski göze alabilenler bir yana bırakılırsa, güvenlik, seyahat kararının alınmasında ve destinasyon seçiminde en önemli kriterdir. Genel olarak güvenlik standartlarının gereken düzeyde sürdürülmesi, bu alanda gereken etkin tedbirlerin alınması ve bununla beraber ülkenin, pazar ülkelerde güvenilir, rahat, huzur içinde sağlıklı mutlu bir destinasyon imajına sahip olması, turizm gelişiminin birinci öncelikte ve önemdeki temel koşullarından biridir.''


Konular