Mersin-Anemurium Antik Kenti

Yaz ayrından tatil bölgesi tercihinizi Mersin'den yana kullandınız. Tadını çıkarıyorsunuz geçen her zamanın. Sonra birden farklı bir şeyler yapmak geliyor içinizden ve ne yapmanız gerektiğine karar veremiyorsunuz.

Tam da bu sırada önerebilecek bir yer sizlere; Anemurium Antik Kenti. Anamur'un güzellikleri arasında kendini gösteren bu antik kent, Ören Antik Kent olarak da bilinmektedir. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anemurium Antik Kenti'nde en uzun egemenlik kuran Türklerdir. Türkler dışında; Luviler, Arzavalar, Klikyalılar, Hititler, Asurlular, Romalilar, Bizanslar ve Kueler kendi dönemlerinde antik kente egemen olmuşlardır.

Antik kentte yapılan kazılar sonucunda Kral Titus'tan Valerius'a kadar geçen döneme ait sikkeler bulunmuştur. Bunun dışında hamamlar, gösteri salonu, binaların tabanındaki mozaikler ve diğer muhteşem kalıntılar. İçinde hayat varmışçasına hala ayakta Anemurium Antik Kenti. Değişik ve muhteşem yapılara yakından şahit olmak sizi fazlasıyla etkileyecek. Anamur'a sadece 6 kilometre olan antik kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.