3. Yeşil Yayla Kültür, Sanat ve Çevre Festivali 1-3 Ağustos 2008

Hidroelektrik santral tehdidi altındaki dereler ana konusu ile festival, bu yıl Orta Anadolu Bozlak müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş'ı yöre halkıyla buluşturuyor.

Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından organize edilen ve üçüncüsü düzenlenen 'Yeşil Yayla' Doğu Karadeniz'in alternatif festivali 1-3 Ağustos tarihlerinde Rize'nin Fındıklı ve Hemşin ilçelerinde gerçekleşecek. Hidroelektrik santral tehdidi altındaki dereler ana konusu ile festival, bu yıl Orta Anadolu Bozlak müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş'ı yöre halkıyla buluşturuyor.

Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından organize edilen festivalde Neşet Ertaş, Hemşin vadisinin Çüpendüzü yeşilliğinde sahne alacak. 'Bozkırın Tezenesi' olarak tanınan Ertaş, Doğu Karadenizli sevenleriyle böylece ilk defa yaylanın yeşilinde buluşmuş olacak.

Festivalin özgün etkinlikleri arasında yer alan 'ihtiyar horonu' yörenin emektar müzisyeni Yaşar Çorbacıoğlu'nun tulumu eşliğinde Kamil Usta yönetimindeki ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Doğu Karadeniz'in farklı dillerinden ezgileri seslendiren Grup Helesa ise özgün yorumlarıyla bölgenin müzikal geleneklerinden örnekler sunacak.

Bölgedeki yerel kültürler ve çevre konularında duyarlı olmaya davet eden festivalde ayrıca Gürcüdüzü Vadisine bir gezi düzenleniyor. Gezide; Türkiye Çevre ve Temiz Enerji Platformları Ulusal Koordinatörü Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ile 'Derelerin Kirliliği ve HES'lerin Toplumsal Maliyeti' konulu söyleşi gerçekleşecek.

Bölgenin ayrılmaz parçası olan yağmurların, festival programını etkilemeyeceğini vurgulayan organizasyon komitesi, derneklerini Doğu Karadeniz için taze kan olarak niteliyor. Bütün etkinliklerin ücretsiz olduğu festival süresi boyunca el sanatları, mimari ve yöre yemeklerine yönelik etkinlikler yapılacağını da duyurdu.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi : 538 921 10 96
www.yaylafest.org / www.golader.org
e-mail: info@yaylafest.org